diumenge, 6 de març del 2011

LLIBRE DE LECTURA - LES RATES MALALTES

Bé boixos, aquí us deixo la resta del treball. Per a quan s'ha de tenir fet?
Com últim dia per al 25 de març. Es clar?
Es pot entregar abans, però no més tard !!!!!


4. Sobre els personatges.
4.1. En Tori. Segur que ja saps que ell és el protagonista de la novel·la que has llegit i per això intentarem saber alguna cosa més sobre ell.
-         En veritat, en Tori no es diu així. Escriu el seu nom complet i el seu llinatge. Per cert, saps com és anomenat per en Pere Recop?
-         A què es dedica el pare d’en Tori? On?
-         Com es diu el seu germà? Quants anys té? Com l’anomenaven al gimnàs “Víctor”? Per què?
-         Escriu dos adjectius que indiquin com és el caràcter d’en Tori.
-         Cita dues característiques que diferencien a en Tori del seu germà.
-         Al llibre no s’indica el nom de la mare d’en Tori, però sí sabem com és el seu caràcter. Indica dues característiques d’aquest.
4.2. Personatges secundaris.
Indica quins són aquests personatges:
-         N’Esteve.
-         El doctor Tercer.
-         El professor Maititzu.
-         Els doctors Malt i Crima.
-         Na Dela.
-         Na Maria.
-         En Venanci
-         El Carnisser de Sants.
-         Na Caterina.
-         En Rod Damp.
-         El Cavaller que té mil noms.
-         En Farinetes.
-         En Mingo.
-         L’inspector Luque i el capità Saforteza.
De tots els personatges anteriors has d’elegir u per alguna raó o raons. Indica el personatge i la raó.

5. Resumint

Jo crec que ja estàs preparat per a ordenar els successos ocorreguts a la novel·la.
Què has de fer? Llegeix amb atenció: Has d’escriure un succés de cadascun dels capítols que resumeixi aquest. Jo vaig a escriure el primer per ajudar-te a entendre el que has de fer.
      Capítol 1. En Tori rep una trucada telefònica que li fa portar una clau a un desconegut a la facultat on treballa el seu pare. (Aquest és un exemple, pots utilitzar-lo o pots canviar-lo si vols)

6. Investiguem.

§         El pare d’en Tori es dedica a la microbiologia; és una ciència molt interessant. Documenta't sobre el que estudia aquesta.
§        El germà d’en Tori va estudiar l’Educació General Bàsica i va deixar els seus estudis de BUP (pàg. 14 i 15). Segur que ets capaç de documentar-te sobre aquests estudis de fa temps i aclarir-me l'edat a la qual es podia accedir-hi i l'edat a la qual s’acabaven. També m'agradaria saber els estudis que havia de fer després del BUP per accedir a la Universitat.
§        El germà d’en Tori, de petit, va tenir la meningitis (pàg. 18), una malaltia greu. Explica una miqueta d’aquesta malaltia.
§        Què vol dir “sancta sanctorum” (pàg. 19)?
§        El pare d’en Tori i els seus col·legues estaven fent uns experiments, això ja ho saps!, però al capítol 4 del llibre van desaparèixer les càpsules de Petri. Informar-te sobre què són aquestes i posa una imatge.
§        Els conillets d’Índies (pàg. 36) són uns mamífers més o menys petits. Has d’escriure alguna característica d’aquests animalets i posar una imatge.
§        A la novel·la es parla de l’accident de l’Urquiola a les costes de Galícia a l’any 1976 (pàg. 42). Segur que ets capaç de documentar-te sobre l’accident del Prestige, que va ocórrer a l’any 2003 a Espanya. Fes una petita explicació sobre aquest accident.
§         Saps el que és l’efecte hivernacle? Fes una petita explicació.
§        A la pàgina 69 es pot llegir un succés que ocorre en un autobús que actualment està prohibit. Quin és aquest succés? Què penses sobre aquesta prohibició actual?
§        En Alamosa, Colorado (EUA) ocorre un succés estrany (pàg. 82). Documenta’t si alguna vegada a ocorregut un succés semblant en algun lloc del món.
§        No me'n recordo molt bé de quan va ocórrer l'accident de Palomares (pàg. 84), així que refresca’m la memòria.
§        A la pàgina 107 es parla del punching. Pots aclarir-me què vol dir aquest concepte?
§        L’Illa de les Rates (pàg. 128) existeix de veritat. Es troba en front d’un barri d’Eivissa, pots indicar-me quin barri és?
§        El Peoner de Mart (Pioner) (pàg. 131) va ser una nau aèria que va aterrar amb èxit a Mart el dia ... Exactament quin dia, de quin mes i de quin any va aterrar el Pioner de Mart?       Per cert, saps el nom de la nau espacial que fa pocs dies la NASA va donar de baixa?
§        Linus Pauling (pàg.172) va rebre per dues vegades el Premi Nobel; el de Química a l’any 1954 i el de la Pau en 1962. Segur que ets capaç de documentar-te sobre quin científic ha rebut aquest any el Nobel de Química i qui ha rebut el Premi Nobel de la Pau.
§        I per últim, la història es desenvolupa a una ciutat espanyola, quina és aquesta? A quina comunitat autònoma es troba?

7. Bibliografia.

Recorda que en aquest apartat has de posar els materials o recursos utilitzats per a realitzar el treball. Per exemple: diccionaris, enciclopèdies, pàgines webs, familiars...  ( Si utilitzes un diccionari has de posar quin diccionari has utilitzat i així amb tots els recursos).

8. Opinió personal sobre el treball.

    Què t’ha paregut aquest treball?
    Haguessis preferit realitzar el treball típic de sempre? És a dir, ressenya del llibre, característiques dels personatges principals i secundaris, resum del llibre ... Explica les raons.
    Com t’agradaria fer el següent treball?

3 comentaris:

  1. Aquest video que és? Esque no em deixa veure'l.
    Ahh, Eva, una pregunta!! El conte que ens tenim que inventar, cada dia que el passem a net al power point, com el fem? Amb les fotos i les paraules en gran i això, o bé això i apart escrivim la narració i això? Esque no n'estic molt segura.

    ResponElimina
  2. Quin vídeo?

    El dijous em preguntes sobre el conte, he d'aclarar alguns punts.

    ResponElimina
  3. Sí, surt com un vídeo però no es pot veure.

    ResponElimina